Houten vloeren

Het olieprogramma voor de houten vloeren bestaat uit logen, oliŽn, zepen, onderhoudsoliŽn, reinigers en verblekers.

Voorbehandelingsproducten

- Faxe Intensive Cleaner : Een efficiŽnt milieuvriendelijk product, speciaal ontwikkeld om alle types hout diep te reinigen.

- Faxe Bleach Lye 1&2 : 2-componenten product om onbehandeld verdonkerd hout te verbleken.

- Faxe Universal Lye : Faxe Universal Lye is ontwikkeld om het verdonkeringsproces van alle houtsoorten te stoppen en voorziet een lichte witte schijn aan het oppervlak, terwijl de structuur van het hout zichtbaar blijft.

-Faxe Hardwood Lye : Faxe Hardwood Lye houdt het verdonkeringsproces van massief hout zoals beukenhout, eikenhout, essenhout, heveahout en andere lichtgekleurde loofhoutsoorten tegen en heeft hen een mooi, licht gebleekt uiterlijk waarbij de natuurlijke structuur zichtbaar blijft.

-Faxe Softwood Lye : Faxe Softwood Lye wordt sinds 1936 geproduceerd. Het product is wit gepigmenteerd en geeft dennen- en sparrenhout het typisch licht, geloogd aanzien. De vlammen worden benadrukt en de nerven en het kernhout worden edel grijs. Ook lariksen en pekdennen kunnen zo behandeld worden en krijgen een mooi verouderd patina.

-Faxe Special Lye : Faxe Special Lye komt overeen met de loog voor zacht hout, maar zonder witten kleurtoevoeging  bij gebruik op zacht hout. Bij gebruik op houtsoorten zoals eik verkrijgt u een antiekeffect zoals bij het roken van hout.

ParketoliŽn

- Faxe Prestige Oil : Een exclusieve, milieuvriendelijke en effectieve olie, met een hoge inhoud van gezuiverde natuurlijke plantaardige oliŽn. Faxe Prestige Oil verenigt schoonheid met ongewone sterkte en duurzaamheid. Dit maakt het mogelijk om het hout gemakkelijk te onderhouden met een mooie natuurlijke finish. Faxe Prestige Oil heeft het hoog ingeschatte Indoor Climate Certificaat van het Deense Instituut van technologie bekomen.

- Faxe Color Oil : Deze olie bestaat uit negen populaire tinten van grijs naar rood-bruin tot zwart. Deze olie is gemakkelijk aan te brengen en biedt dankzij zijn grote aantal kleuren een oplossing voor ieders wens.

- Faxe Wood Oil : Faxe Wood Oil is een sneldrogende olie, dat hoofdzakelijk door professionele parketteurs wordt gebruikt. Dit product wordt gebruikt waar vloeren snel in gebruik moeten worden genomen, na een oliebehandeling. Dit product laat een robuust en sterk oppervlak na.

OnderhoudsoliŽn en parketzepen

- Faxe Oilcare : Een exclusieve, milieuvriendelijke en effectieve onderhoudsolie, om houten vloeren met olie behandelt, te reinigen of onderhouden.

- Faxe Floor Soap : Faxe Floorsoap is een milieuvriendelijke zeep om het hout te verzadigen en reinigen.

-Faxe Object Soap : Uitgaand van onze ervaringen is de Objectzeep een verder ontwikkeling voor veel gebruikte vloeren. Objectzeep is niet vochtinbrengend en ideaal voor grote vlakken en machinale reiniging. Met Faxe Oilccare of Faxe Woodcare Paste heeft men een sterke combinatie voor bedrijfsruimtes. 

-Faxe Active Care : Faxe Active Care is een niet vochtinbrengende reinigings- en verzorgingsproduct. Faxe Active Care lost met zijn milde substanties doeltreffend het vuil op. Het bevat was dat zorgt voor een robuuste antivochtlaag en zijdeachtige glans op het geoliede hout.

Bijproducten

Faxe Spotcleaner : Herstelling

-Faxe Woodcare Paste : Renovatie.

-Olieverdunner :