Houten meubelen

Het programma voor de houten meubelen bestaat uit producten om zowel nieuwe meubelen als oude meubelen te renoveren en vernieuwen.

Voorbehandelingsproducten


- Faxe Intensive Cleaner : Een efficiŽnt milieuvriendelijk product, speciaal ontwikkeld om alle types hout diep te reinigen.

- Faxe Bleach Lye 1&2 : 2-componenten product om onbehandeld verdonkerd hout te verbleken.

- Faxe Universal Lye : Faxe Universal Lye is ontwikkeld om het verdonkeringsproces van alle houtsoorten te stoppen en voorziet een lichte witte schijn aan het oppervlak, terwijl de structuur van het hout zichtbaar blijft.

- Faxe Hardwood Lye :  Faxe Loog voor Hardhout heeft massief hout zoals beukenhout, eikenhout, essenhout, heveahout en andere lichtgekleurde loffhoutsoorten een mooi, licht gebleekt uiterlijk en zorgt ervoor dat de natuurlijke structuur zichtbaar blijft.

- Faxe Softwood Lye : Faxe Loog voor Zacht Hout wordt sinds 1936 geproduceerd. Het product is wit gepigmenteerd en geeft dennen- en sparrenhout het typisch licht, geloogd aanzien.

- Faxe Special Lye : Faxe Speciaalloog komt overeen met de loog voor zacht hout maar zonder witte kleurtoevoeging. Bij gebruik op bijvoorbeeld eik bekomt met een antiekeffect zoals na het roken van hout. 

Wasbehandeling


- Faxe Beeswax Classic : Faxe Beeswax Classic is geproduceerd van pure bijen en palmwas en is vast. Deze was voorziet het hout met gouden klassieke finish en beschermt het oppervlak tegen vuil en voorkomt het uitdrogen van het hout.

- Faxe Beeswax Liquid : Faxe Beeswax Liquid is geproduceerd van pure bijen en palmwas en is vloeibaar. Deze was voorziet het hout met gouden klassieke finish en beschermt het oppervlak tegen vuil en voorkomt het uitdrogen van het hout.

OnderhoudsoliŽn


- Faxe Oilcare : Een exclusieve, milieuvriendelijke en effectieve onderhoudsolie, om houten vloeren met olie behandelt, te reinigen of onderhouden.

- Faxe Spotcleaner : Voor de herstelling van olieoppervlakken.

- Faxe Woodcare Paste : Voor de renovatie van olieoppervlakken.